meer dan vervoer
van a naar b

Over Ons

Vloettax BV is in 1953 opgericht door de heer C.B.A.M. van der Vloet, die zich als eerste taxiondernemer vestigde in de toenmalige, pas drooggelegde, Noordoostelijke polder. Vloettax verricht dus al vele jaren personenvervoer in en vanuit de gemeente Noordoostpolder. De heer Van der Vloet heeft het bedrijf tot eind 1993 geleid als autoverhuur en taxibedrijf.

In 1993 is het bedrijf overgenomen door de heer J. Schenk die al geruime tijd bij het bedrijf werkzaam was en de nodige kennis van zaken in de taxibranche had opgedaan. De heer Schenk is (mede) initiatiefnemer geweest bij de franchise organisatie ‘De Vier Gewesten’. Onder zijn leiding is tevens het project ‘MobiMax’ opgestart in de gemeente Noordoostpolder.

Later is dit vervoer provinciaal voortgezet onder de naam Regiotaxi Flevoland. De heer Schenk heeft het bedrijf overgenomen vanaf de locatie aan de Bouwerskamp in Emmeloord en in 2001 is het huidige pand aan de Landbouwkade in gebruik genomen. Onder zijn leiding is tevens een nevenvestiging in Lelystad gestart.

Na het plotselinge overlijden van de heer Schenk in januari 2007 heeft mevrouw Schenk haar twee zonen Dirk en Cornelis Schenk aangewezen als bedrijfsvoerders van Vloettax. Zij waren al op jonge leeftijd betrokken bij het bedrijf en hebben door de jaren heen de nodige kennis en ervaring opgedaan in het taxibedrijf. Vol vertrouwen gaan zij de toekomst tegemoet en streven naar een correcte bedrijfsvoering waarover zowel het bedrijf, het personeel en uiteraard ook de klanten tevreden kunnen zijn.

Per 1 januari 2011 zijn Dirk en Cornelis Schenk eigenaar van Vloettax BV. Het bedrijf heeft zo’n 215 mensen in dienst – waaronder veel parttimers – en heeft een wagenpark dat 120 auto’s groot is. De broers Schenk hebben het taxibedrijf met hun frisse ideeën en ondernemersgeest van nieuw elan voorzien.